Gerilim türünde ödül alabilecek en iyi yapımlardan biri olan Suikast-( Mechanic: Resurrection) filmi hakkında detaylı bilgiler...

SUİKAST

Dennis Gannes yönetmenliğinde çekilen Suikast filmi, uzun yıllardır beklenen aksiyon ve gerilimi bir arada yaşatan mükemmel yapımlardan biri. Özellikle Jessica Alba ve Jason Statham ikilisinin müthiş oyunculuğu göz doldurucuydu. Film hakkında spoiler içerik vermek yerine, fragmanda seyirciye gösterilen sahnelerden bahsetmek daha doğru olacaktır. Herkes gibi bende Jason Statham'ın onlarca metre yükseklikteki havuzu kırmaya çalıştığı anı merak ederek ve şaşırarak filme girdim. Ama film fragmandan ibaret değildi. Çok daha iyiydi. Beklenmeyen olaylar, beklenmeyen suikastlar gerçekleşiyordu ve kesinlikle çok zekice kurgulanmış bir senaryoya sahipti. 

Jessica Alba'nın uzun oyunculuk serüvenine eklediği yeni filminde aslında rolü çok kısa fakat çok da önemli. Jessica Alba sayesinde filmde dönen temalar söz konusuydu.Hiçbir şekilde klişe bir sahne yoktu. Sadece patlama sahnelerinin daha profesyonel efektlerle yapılmasını isterdim. Verilebilecek ve aslında hiçbir şekilde spoiler olmayacak bu bilgiyi paylaşabileceğimi düşünüyorum.  Filme gitmeyenler için muhakkak gitmeleri şuan için tek önerim. Bu film "evde izlenecek" bir film değil kesinlikle. Zaten sitelerde azıcık Suikast filmi adına araştırma yaparsanız, filmin herkes tarafından çok beğenildiğine hatta umulandan daha iyi sahneleri olduğuna emin olacaksınız. 

Filmin yönetmeni,yapımcısı, görüntü yönetmeni ve senaristine, kalan tüm set çalışanlarına da övgü yağdırmak gerek tabii. Film gerçekten çok kaliteli ve etkileyici bir yapım olarak sunulmuş, vizyonda kalma süresinin çok uzun olmasını istesem de,kalmayacağını düşünüyorum. Tabii bu nasıl bir çelişki? Türk halkının çok beğeneceği türde bir yapım olduğunu bilsem de vizyonu gereksiz filmlerle doldurmak zorunda olmak gibi bir gerçek var, ne yazık ki!

Olayların akışına yönelik bir eleştiri veya yorum yapmak yerine yüzeysel olarak filme bakmayı ve tanıtmayı amaçlıyorum. Duyguların belli etmeyen Bishop (Jason Statham), oldukça samimi gözüken Gina için bazı sorumluluklar üstlenir. Birbirlerine aşık oldukları zaten bellidir ve sonunun iyi bitmesini istemektedir ikisi de...Başka bir bilgi vermek istemiyorum, zira spoiler olsun filmin tadı kaçsın istemem. Sürpriz sonlu filmleri hep çok sevmiştim. Suikast'ta benim için sürpriz sonlu ve cidden vurucu bir sahneyle beynimdeki ve koleksiyonumdaki yerini çoktan aldı bile... İyi seyirler herkese...

Fragman İçin;

submit to reddit
Bumerang - Yazarkafe

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları