Tarih Kodlamalı Etiketleme Makinası
Tarih kodlamalı etiketleme makinası; farklı boyutlara sahip etiket çeşitlerini kare, silindirik veya yuvarlak formda olan cam şişe, plastik, kavanoz, kutu ve benzeri cisimlerin üzerine son kullanma tarihi, üretim tarihi, parti no gibi bilgileri de işleyerek yapıştıran makinalardır.

Tarih Kodlamalı Etiketleme Makinası

Tarih kodlamalı etiketleme makinası; farklı boyutlara sahip etiket çeşitlerini kare, silindirik veya yuvarlak formda olan cam şişe, plastik, pet, kavanoz, teneke, kutu ve benzeri cisimlerin üzerine son kullanma tarihi, üretim tarihi, parti no gibi bilgileri de işleyerek yapıştıran makinalardır. Tarih kodlamalı etiketleme makinalarına eklenebilen KT opsiyonu ile PE, PP gibi malzemelerden üretilen ambalajlar krem tüp, slikon ve benzeri silindirik yapıdaki nesnelerin üzerine sorunsuzca etiketleme yapılabilmektedir. Tarih kodlamalı etiketleme makinaları etiketlemeye başlama noktasında hata, kaydırma, yamuk yapıştırma ve benzeri problemlerle karşılaşmanıza izin vermez.

Tarih kodlamalı etiketleme makinaları etiketin istediğiniz bir kısmına 3 satır ve toplamda 36 karakter olacak şekilde son kullanma tarihi, parti no, ağırlık, üretim tarihi ve benzeri bilgileri kodlamanıza olanak tanımaktadır. Tarih kodlamalı etiketleme makinası modellerinden olan silindirik etiketleme makinası modelleri özellikle tam sarım etiketleme gibi zor işlemlerde sorunsuzca çalışarak, tüm etiketleme işlemlerini basitçe yapmanıza imkan vermektedir.

Tarih kodlamalı etiketleme makinası modelleri barındırdığı özellikler bazında fiyat olarak değişiklik göstermektedir. Bu makina modelleri birbiri ile aynı standart özelliklere sahip olmakla beraber, sahip olabildikleri farklı opsiyon özellikleri ve etiketleme boyut özellikleri gibi durumlar noktasında birbirinden ayrışmaktadır. Örneğin Renas Mt-75sp yarı otomatik tarih kodlamalı etiketleme makinası fiyatı 7.500,00 TL iken Renas Mt-50 yarı otomatik tarih kodlamalı etiketleme makinasının fiyatı 5.500,00 TL’dir.Bu iki etiketleme makinası modeli arasındaki fiyat farklılığı olmasına bir iki özellik ile örnek vermek gerekirse; MT-75sp yarı otomatik tarih kodlamalı etiketleme makinası SP opsiyonu özelliğine sahiptir. SP opsiyonu makinaların bir PLC kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmesini sağlamaktadır. Bu opsiyon özelliğinin bulunduğu makina modellerinde etiket sarım hızı ayarlanabilmekte, ayrıca diğer modellere göre daha hassas pozisyonlama yapılarak birçok farklı etiket çeşidi sorunsuz olarak çalışabilmektedir. Yine MT-75sp yarı otomatik tarih kodlamalı etiketleme makinası 20mm ile 240mm aralığındaki etiket boyutlarının tamamında çalışabilirken, MT-50 yarı otomatik tarih kodlamalı etiketleme makinaları 10mm ile 140mm aralığındaki etiket boyutlarında çalışmaktadır.

Tarih kodlamalı etiketleme makinalarında standart olarak akıllı tanıtma özelliğine sahip fiber optik sensör bulunmaktadır. Bu sensör sayesinde etiketinizin durma noktasını kolaylıkla makinaya tanıtarak, çalışmalarınızda kayıp vermeden etiketleme işlemlerinizi yapabilirsiniz. Ayrıca tarih kodlamalı etiketleme makinası modellerinde standart olarak akıllı pozisyonlama sistemi bulunmaktadır. Bu sistem sayesinde etiket sarımına başlamadan önce etiketin başlangıç kuyruğunun ne kadar olacağı kolaylıkla belirlenebilmektedir. Yapılacak olan bu ayarlama sayesinde etiket her zaman aynı noktada durup, aynı noktada başlayacaktır.

Üretimlerinizde çalıştığınız ürünlerin üzerine kod bilgileri ile birlikte etiketleme işlemleri yapmanızı kolaylaştıracak olan, iş yükünüzü azaltacak ve iş hacminizi arttıracak olan tarih kodlamalı etiketleme makinalarını uygun fiyatlar ile Renas Makina’dan satın alabilirsiniz.

Kaynak: http://www.renasmakina.com/mt-75sp-yari-otomatik-tarih-kodlamali-etiketleme-makinasi

submit to reddit
Bumerang - Yazarkafe

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları