Zülfü Livaneli Huzursuzluk / İnsanlığımızı Sorguluyoruz
Kendimizi hayvanlardan ve bitkilerden üstün görmemiz büyük bir aldatmaca, insanlık diye yücelttiğimiz şey aslında ne aşağılayıcı bir kavram diye düşündüm..

Zülfü Livaneli Huzursuzluk kitabını okumaya başladığınız ilk sayfalardan itibaren tüylerinizi ürpertecek kadar gerçek ve insanlığımızı sorgulayacak sayfalara şahitlik edeceksiniz.

Bir çok talihsiz insanın,  yine kendi türü olan insandan gördüğü zulümlere, tecavüzlere ve ölümlere teker teker şahit olacaksınız..

Alıntılar..

Bütün bunlar olurken dünyada ki bu kadar dinin tanrısı ne yapıyordu diye sordum kendi kendime ve cevabı buldum. Tanrı sırada dinleniyordu çünkü yedinci gündü, altı günde evreni yaratmıştı ve yedinci gün dinlenmeye çekilmişti. Herhalde bu yüzden çığlıkları duymamıştı.

Bizim türümüzün insanoğlunun bu dünyada yaşamaya, hem birbirini hem dünyayı üstüne bir de el kadar çocukları yok etmeye hakkı yok, hepimizin içinde korkunç bir canavar yaşadığı yadsınamaz bir gerçek diye düşünüyor insan. 

Ben bir insandım..

Dünyanın ne kadar çıldırmış olduğunu anlatın ne olursunuz.

Zülfü Livaneli Huzursuzluk kitabını okuduğunuz zaman sayfalarını geçerken yaptığınız, yaşadığınız herşeyin içinizde nasıl bir boşluk duygusu yarattığına şahit olacaksınız.. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları