Apple Cihazlar Arasındaki AirDrop Dosya Paylaşımı Nedir, Nasıl Yapılır?
Apple ürünlerinin kendi işletim sistemi olan Mac ve İOS ürünlerinde geçerli olan bu uygulama nedir ve amacı nedir, nasıl kullanılır?

Apple Ürünlerinin İşletim Sistemi AirDrop Nedir?

Apple diğer üretici firmalara nazaran dosya paylaşımı konusunda hep korumacı ve sınırlayıcı olmuştur. Cihazlarına dışarıdan etki gelmesini engellemek ve yazılım teknolojilerinin yabancı unsurlar tarafından çalınmamasını ve değiştirilmemesi için yapılan bu uygulamayı Apple, AirDrop ile esnetmiştir. Peki, bu denli önemli bir uygulama olan AirDrop Dosya Paylaşımı Nedir, Nasıl Yapılır?

Apple ürünlerinin kendi işletim sistemi olan Mac ve İOS ürünlerinde geçerli olan bu uygulamanın amacı Apple ürünlerinin kendi aralarında dosya paylaşımı yapmasıdır. Apple’da bulunan bluetooth özelliğini daha işlevsel hale getiren bu uygulama sayesinde Apple ürünlerinin tamamının dosya paylaşımı yapmasına olanak sağlanmıştır.

AirDrop sadece iPhone 5 ve sonrası telefonlar, yeni iPad sürümleri ve 2013’den sonra çıkan Mac bilgisayarlarda kullanıma açılmıştır. Üstelik AirDrop uygulamasının kullanımı sırasında bluetooth özelliği de kullanılabilmekte ve stabil bir dosya alışverişi sağlanabilmektedir.

Peki, AirDrop nasıl kullanılır?

AirDrop kullanımı öncelikle cihazınızda aktif olmalıdır. Kullanımının da son derece basittir. AirDrop’u kullanmak için öncelikle iCloud hesabınızı açın. Sonrasında wifi ve bluetooth özelliklerini aktif hale getirin. Sonrasında ise paylaşmak istediğiniz dosyayı seçin ve AirDrop üzerinden kolayca gönderin.

AirDrop sayesinde tüm uygulama verilerini ve kişisel bilgilerinizi herhangi bir Apple cihazına rahatlıkla gönderebilirsiniz. Ama AirDrop uygulaması ile Apple ürünleri harici hiçbir cihaza uygulama üzerinden veri aktaramazsınız ve bluetooth özelliğini kullanamazsınız.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları