Clipart Nedir? En Popüler Clip Art Siteleri
Clipart Nedir? Ne Anlama Gelir? Nasıl Bir Çalışmadır?

Clipart, farklı tasarımcılar tarafından kullanıcıların dokümanları içerisinde düzenleyerek kullanması için tasarladığı grafik çalışmalarıdır.

Clip Art’lar özellikle bilgisayar kullanımı konusunda ileri seviye deneyime sahip olmayan kullanıcılara ileri seviye ve özelleştirilmiş grafiklerin de katıldığı materyaller oluşturmaya olanak sunar. Bilgisayarınızda şayet Microsoft World benzeri bir kelime işlemcisi varsa bu kelime işlemcisi içerisine kolayca bu Clip Art’ları ekleyerek dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

Clip Art çalışmaları yalnızca gelişmiş kelime işlemcileriyle birlikte kullanılan ögeler ve tasarımlar değildir. Grafikler ve hatta ileri seviyedeki tasarımcılar dahi çoğu zaman iş yükünü azaltmak ve bir nesneyi sıfırdan tasarlamak yerine tasarlanan nesne üzerinden düzenlemeye varma tekniğini kullanırlar. Yani, Clip Art çalışmalarını Photoshop vb. birçok grafik aracıyla da kullanabilirsiniz. Clip Art’lar genellikle internet üzerindeki farklı internet sitelerinde yer alır ve birçoğu ücretsiz olarak kullanıcılara özelleştirilebilir olarak sunulur. Böylece tüm seviyedeki bilgisayar kullanıcıları daha profesyonel ve çarpıcı dokümanlar üretebilmektedir. Clip Art bulma konusunda zorluk yaşıyorsanız aşağıdaki en popüler Clip Art sitelerini göz atabilirsiniz;


Clip Art Siteleri

clipart.com

openclipart.org 

etc.usf.edu/clipart

classroomclipart.com 

wpclipart.com

iclipart.com

Bunlarda Dikkatinizi Çekebilir?

NACE Kodu Nedir?

Metacarpus Nedir?

Kondansatör Nedir?

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları