World Wide Web Ne Demek? Www Anlamı Nedir?
Tüm dünyada internet ortamında her web sitenin başında kullandığımız "www" uzantısı, internette yaptığımız aramalarda işimizi kolaylaştıran yani dünyanın neresinden olursa olsun aradığımız bilgiye kolaylıkla ulaşmamızı sağlayan bir sistemdir.

Www Ne Demek? Açılımı Nedir?

     İnternet ortamında bizlere bütün bilgileri tek bir kanalda toplayıp önümüze sunan www uzantısının açılımı "World Wide Web" tir yani Türkçe açıklamasıyla geniş dünya adı demektir. İngilizce açılımı örümcek ağları olarak da bilinmektedir. İnternet üzerindeki dünyanın her yerinden insanın ulaşmasını sağlayan bu ağ örümcek gibi her yerimizi sarmıştır aslında. Kısaca web adı verilmiştir.

     Web, bilim adamları tarafından 1989 yıllarında hayatımızda daha internet yokken araştırmalara başlanıp böyle bir sistem geliştirmeye çalıştılar. 1990 ve 1993 yıllarında farklı sistemler geliştirerek denemeye sundular fakat istenilen verimleri veremeyen bu sistemler iptal edildi. Ardından Web sistemi yani World Wide Web sistemi uygulandı. 1990'ların sonlarına doğru muhteşem bir şekilde yayılmaya başlayan bu sistem tüm dünyada artık yaygın bir sistem olmuştur.

Bu konulara da göz atabilirsiniz >>>

Linguistik Nedir?

Afitap Ne Demektir? Afitap Ne Demek? Afitap Nedir? Afitap'ın Anlamı Nedir?

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları