Bana yalan söyleyebilene bir küp dolusu altın vereceğim!”
En Doğru Yalan

Vakitlerden bir gün tellallarını çağırmış padişah, “Bana yalan söyleyebilene bir küp dolusu altın vereceğim!” diyerek bu ilanını halka duyurulmasını emretmiş. Padişah bu ilanla zeka testi yapmayı planlıyormuş.Yarışma zamanı gelince padişah, katılanları teker teker huzuruna çağırmış. 

Biri, kendinden emin  yalanını söylemiş: “Bir kuş, aslanı kapıp yuvasına götürdü.”. Padişah: “Bunun neresi yalan? Kuş kartaldır, aslan da kuzu kadar minik bir yavru. Kaptı mı götürür tabi!”. 

İkinci yarışmacı, “Komşu ülkede bir eşeği kral yaptılar.” der demez padişah hemen cevap verir, “Ülkenin kralı, pencereden bakınırken tacını düşürmüş. Tac da pencerenin altındaki eşeğin başına geçmiş. Tac kimin kafasındaysa kral odur tabii!” cevabını vererek bunun yalan olmayacağını ifade etmiş.

 Bir başka yarışmacı da, “Padişahım, ben gökyüzüne bir ok attım. Altı ay sonra geri döndü!” diyerek yalanını ortaya koymuş. Padişah gülmüş ve: “Senin ok, bir ağacın üstüne düşmüştür. Ağaç, sonbaharda yapraklarını dökünce ok, takılacak yer bulamayıp yere düşmüştür.”. 

Bu şekilde uzayıp gitmiş Padişah her yalana bir cevap bulmuş vermiştir. 

Sıra son yarışmacıya gelmiştir ve son yarışmacı padişahın karşısında emin bir şekilde : “Padişahım, siz benim babamdan borç olarak bir küp dolusu altın almıştınız. Şimdi geri almaya geldim. Yalandır derseniz ödülümü veriniz. Yok, bu dediğim yalan değilse o zaman borcunuzu ödeyiniz!”.                                           

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları