Burun Estetiği Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler
Burun estetiği operasyonunda kişinin istek ve ihtiyaçları göz önüne alınarak planlama yapılması gereklidir. Burun estetiği yaptırmak isteyen hastaların öncelikle ameliyat öncesi ve sonrası nasıl bir süreç geçirecekleri hakkında bilgi sahibi olması ve bilinçli olarak hareket etmesi daha verimli bir süreç izlemelerine yardımcı olacaktır.

Burun Estetiği Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Burun estetiği operasyonunda kişinin istek ve ihtiyaçları göz önüne alınarak planlama yapılması gereklidir. Burun estetiği yaptırmak isteyen hastaların öncelikle ameliyat öncesi ve sonrası nasıl bir süreç geçirecekleri hakkında bilgi sahibi olması ve bilinçli olarak hareket etmesi daha verimli bir süreç izlemelerine yardımcı olacaktır. Burnunuza almış olduğunuz darbe veya dış etkenlerden kaynaklı olarak burun yapısında bozulmalar meydana gelmiş olabilir. Nefes alma zorluğunun yanı sıra estetik açıdan sizi rahatsız eden bir görüntüye sahip olmak zorunda değilsiniz. Burun hava kanallarında doğuştan veya sonradan tıkanıklık olan hastalar genellikle ameliyat öncesinde ciddi anlamda nefes alamadıklarını anlayarak ameliyat sonrası ne kadar rahat hissettiklerini anlatmaktadır. Daha öncesinde doğru nefes almanın nasıl bir duygu olduğunu bilmediğiniz için ilk aşamada hava kanallarınızın ne kadar tıkalı olduğunu anlamayabilirsiniz. Eğer ki burun hava kanalları tıkalıysa geceleri uykuda bu daha çok göz önüne çıkar ve horlama gibi etkenlere neden olabilir. Buruna alınan darbelerden kaynaklı olarak şeklinde bozulmalar meydana gelebilir. Hava kanalları ve estetik açıdan düzeltme yapılması için septorinoplasti dediğimiz plastik cerrahlarının en çok gerçekleştirdiği operasyonun gerçekleştirilmesi gerekir. 

Burun ameliyatına karar vermeden önce ameliyat korkunuzu yenmeniz ve kendinize güvenerek bu sürece girmeniz gereklidir. Doktor, hastane, operasyon tekniği, burun görüntüsü gibi birçok etken hakkında bilgi sahibi olmanız doğru karar vermenize katkı sağlayacaktır. Burun estetiği doktorunuzun tavsiyelerini dinleyerek kendi isteklerinizi net olarak bildirmeniz süreci daha verimli hale getirecektir. Burun estetiği öncesi ve sonrası karşılaştırmasının yapılması ve ameliyat sonrası tahmini görüntünün sizlere sunulması nasıl bir yol izleneceği hakkında size bilgi verilmesinden dolayı tereddütsüz ilerlemenizi sağlayacaktır. 

Burun estetiğinde doktor seçimi son derece önemlidir. Sizi muayene edecek ve rahat nefes almanızı sağlayarak güzel bir buruna kavuşturacak burun estetiği doktorunuzu seçmeden önce belli noktalara dikkat etmelisiniz. Öncelikle burun estetiği yaptıran kişilerin doktor hakkında yapmış oldukları yorumlara bakarak doktorun;

● Gerçekleştirdiği operasyonlara

● Ameliyat yapılacak muayenehane kalitesine

● Operasyonda bulunacak ekibin tecrübesine

● Doktorun yapmış olduğu burun estetiği ameliyatlarının öncesi ve sonrası görüntülerine bakmalısınız. 

Burun estetiğinde yapılacak operasyonların burun tipine göre çeşitleri bulunmaktadır. Bunlardan bazıları;

● İnce derili burun estetiği: Burun estetiği olacak kişiler için burun deri incelik veya kalınlığını tespit etmek çok önemlidir. İnce derili burunlarda burun üzerini kaplayan deri ince yapıda olmaktadır. İnce derili kişiler, kalın derili kişilere kıyasla avantajlı durumdadırlar. Burun estetiği ameliyatı sonrası kalın derili hastaların iyileşme süreçlerine kıyasla çok daha hızlı iyileşirler.

İnce deriye sahip olmak, burun estetiği olacak olan hastalarda aranan özelliklerden birisidir. Yapılan burun estetiği ameliyat sonrasında tüm ince işçilik daha kolay görülebilmektedir. İnce derili olmanın dezavantajı ise derinin çok ince olmasından dolayı minimal kusurları dahi göz önüne çıkarmaktadır. Ameliyat sonrası nasıl bir süreç yaşanacağını önceden bilmek sürecin daha kolay ve pozitif geçmesini sağlayacaktır. İnce derili burun estetiği hakkında daha detaylı bilgi almak için linke tıklayarak ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

● Kalın derili burun estetiği: Burun derisinin kalın olduğu hastalarda ameliyat sürecinin diğer hastalara göre sancılı geçtiğinin ve bu süreçte burun estetiği cerrahının tecrübesine daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Kalın deriye sahip olan hastanın burnunda yapılacak ince işlemler derinin kalınlığından dolayı gözle görünebilir halini öncesinden planlamak gereklidir. Ameliyat öncesi ve sonrasında da ince derili buruna sahip olan hastalara göre daha uzun bir iyileşme süreci geçirecektir. Kalın derili burun ameliyatında seçilecek doktor süreci memnun olarak tamamlamanız da yardımcı olacaktır. Kalın derili burun estetiği hakkında daha detaylı bilgi almak için linke tıklayarak ilgili yazımızı okuyabilirsiniz. 

● Kemerli burun estetiği: Kemerli buruna sahip olmak doğuştan gelen bir durum değildir. Küçük yaşlarda burnumuza almış olduğumuz darbe ve düşme gibi dış etkenlerin neticesinde burnun iç ve dış yapısında bozulmalar meydana gelir. Ergenlik dönemini sonunda kemik gelişimi tam olarak sağlandığı için bu bozulmalar net olarak ortaya çıkar. Dış görüntüsünün yanı sıra nefes alma güçlüğü de yaştan kemerli burunlarda iç ve dış düzeltmeler için cerrahi bir operasyona ihtiyaç vardır. Kemerli burun estetiği  hakkında daha detaylı bilgi almak için linke tıklayarak ilgili yazımızı okuyabilirsiniz. 

 Burun ucu estetiği : Burun sırtında bir sorun olmayan ancak var olan burun görüntüsünden hoşnut olmayan hastalarımız için burun ucu estetiği bir seçenektir. Hava kanallarına müdahele edilmediği sürece iyileşme sürecinin de genel burun estetiği ameliyatlarına göre daha kısadır. Kapalı burun estetği ve atravmatik teknik ile burun ucu estetiğinizi tamamlayan Op. Dr. Süleyman Taş genel anestezi ve lokal anesteziyle ortalama 30 – 40 dakikada operasyonu gerçekleştirmektedir.  Burun ucu estetiği hakkında daha detaylı bilgi almak için linke tıklayarak ilgili yazımızı okuyabilirsiniz. 

Burun estetik operasyonunu gerçekleştirecek plastik cerrahın öncelikle sizlerin yüz analizini yapması gereklidir. Cilt kalınlığını, cilt kalitesini belirlemeli ve burun kıkırdak gücünü ölçmesi gereklidir. Hastanın nefes alma güçlüğü yaşadığı durumlarda hava kanallarının açılması için burun estetik cerrahının burun yapısını bilmesi ve değerlendirme yapması gereklidir. 

Bu aşamalardan sonra kapalı burun estetiği veya açık burun estetiği ile operasyon yapılmaktadır. Ancak açık burun estetiği ameliyatı hastaların iyileşme ve hayata atılma süresini uzatabilmektedir. Burun estetiği cerrahı açık burun ameliyatında burnu tam olarak açabildiği ve işlemleri kolay gerçekleştirdiği için tercih eder ancak hasta açısından bakıldığı zaman kapalı teknik burun estetiği daha doğru bir karar olabilecektir. Çünkü kapalı burun estetiğinde dışarıdan burun herhangi bir şekilde kesilmez ve kameralı sistemler ile burun içindeki düzeltmeler yapılmaktır. Estetik ameliyatının sonunda burunda herhangi bir iz kalmaması ve daha hızlı bir iyileşme süreci olduğu için Op. Dr. Süleyman Taş burun estetiği tekniği olarak genellikle kapalı burun estetik operasyonları gerçekleştirmektedir. Kapalı teknik burun estetiği hakkında bilgi almak isterseniz link üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Bayan ve erkek burun yapısı ve görüntüsü farklılık göstermektedir. Erkekler için yapılacak burun estetiğinde burun sırt ve ucu geçişi düz ve düze yakın olurken bayanlarda bu durum farklılık gösterir. Bayanlarda daha kalkık ve yumuşak geçişli bir burun yapılması gereklidir. Bayanlarda tercih edilen kalkık burun yapılması sırasında dudak üzerinde gerilme meydana gelirse yandan her ne kadar hoş bir buruna sahip olsanız da önden burun delikleri görünerek hoş bir görüntü oluşmayacaktır. Bundan dolayı estetik operasyon yapacak doktorun geçmiş ameliyat görüntülerine bakmanız bu noktada fayda sağlayacaktır. 

Op. Dr. Süleyman Taş cerrahi operasyon öncesi muayene sonrasında stüdyo ortamında hastanın fotoğraflarını çekerek dijital ortamda sonrası görüntü hakkında bilgilendirme yaparak nasıl bir yol izleneceğini sizlere bildirmektedir.

Op. Dr. Süleyman Taş burun estetiği yapacağı ameliyatlarının öncesinde ve sonrasında belirli aşamalardan geçmesi gerektiğini belirterek hastaların yönlendirmesini sağlamaktadır. Ameliyatları öncesinde sigara kullanan hastaların en az 6 ay öncesinden sigarayı bırakmaları gerektiğini belirtmektedir. Çünkü sigara kullanan bireylerin yaralarının daha geç iyileşmesi ve ameliyat sürecinde oluşturduğu sorunlar başta olmak üzere birçok sağlığa zararlı etkilerinden dolayı sigarayı bırakmalarını tavsiye etmektedir.  Burun estetiği ameliyatı öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gerekenleri öğrenmek için linke tıklayarak ilgili yazımıza ulaşabilirsiniz. 

Burun estetiği ameliyatı fiyatları hastanın isteklerine göre değişiklik göstermektedir. Burun estetiği fiyatını etkileyen başlıca etkenler;

● Ameliyatın yapılacağı hastane

● Burun ameliyatı öncesi ve sonrasında yapılacak testler

● Burun operasyonu öncesi anestezi süreci

● Ameliyat sırasında kullanılacak ekipmanlar

● Hastane müşahede yatış süresi

● Tedavi ve iyileşme sürecindeki muayeneler

En iyi burun estetik doktoru arayışınızda tercih edeceğiniz Op. Dr. Süleyman Taş ile başarılı bir süreç geçirebilirsiniz. Burun estetiği yaptırmadan önce nasıl bir yol izlemeniz gerektiği hakkında bilgi almak için Taş Estetik Cerrahi merkezi ile iletişime geçebilirsiniz. 

Kaynak: Burun Estetiği Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler | Op. Dr. Süleyman Taş

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları