Gebelik Döneminde Beslenme Alışkanlıkları için Diyetisyen Tavsiyeleri
Gebelik döneminde ne yediğinize ve ne yememeniz gerektiğine dikkat etmek için artık birincisi kendi sağlığınız ikincisi de bebeğinizin sağlığınız olmak üzere iki nedeniniz var ☺ Anne adaylarının gebelik döneminde tükettiği yiyecekler bebeğin bedensel ve zihinsel gelişimini tamamlamasına etki etmektedir. Kilo alma kaygısı yaşayan ancak bebeğinin sağlığından ödün vermek istemeyen anne adaylarımızın diyetisyen tavsiyelerini can kulağıyla dinlemesi gereklidir. Gebeliğiniz boyunca tabi ki kilo alacaksınız ancak asıl olan almış olduğunuz kiloların sizden gidecek olmasıdır. Gebelikten kaynaklı olarak anne adayımız bu süreçte bunaltı, kusma, kabızlık, ödem gibi farklı sağlık problemleri ortaya çıkabilir. Bu problemleri en aza indirgemek ve bebeğin etkilenmemesini sağlamak için beslenme alışkanlıkları düzenlemeli ve sağlıklı besinlere yönelmek gereklidir.
Anne adayımızın normal bir gebelik süreci geçirmesi halinde 8 kg ile 14 kg arasında kilo alması beklenir. Her ay bir veya bir buçuk kilo alımına tekamül eden bu süreçte alınan kilolar doğumdan sonra emzirme döneminde verebileceğinizi söyleyebiliriz. Kilo almaya müsait bir vücudunuz var ve kilo problemi yaşıyorsanız bu kilo alımı 6 kg ile 12 kg aralığına düşmektedir. Eğer ikiz bebek bekliyorsanız bu sayıların ikiye katlanacağınız söyleyelim ☺Özellikle Büyükçekmece diyetisyen arayışıyla gelen danışanlarımıza sağlıklı bir gebelik geçirmeleri için Merve Kalelioğlu Çiftçi’nin yönetici diyetisyen olarak görev yaptığı Beslenme Danışmanlığı Merkezinden destek alabilir.
Bebeğinize zarar verebilecek zararlı beslenme alışkanlıklarını bir kenara bırakarak protein, karbonhidrat, vitamin, mineral zenginliği yüksek besinleri düzenli olarak tüketmelisiniz. Her gıdanın ayrı bir faydası olduğunu belirterek çok çeşitli ve düzenli bir şekilde almalısınız. Yalnızca protein ağırlıklı ya da karbonhidrat ağırlıklı değil her öğünde belirli miktarda tüketerek bebeğin gelişimine katkı sağlamalısınız.
Gebelikte Neler Yemelisiniz?
Mevsim sebze ve meyvelerini tüketerek mineral eksikliğini tamamlamalısınız.
Süt ürünlerini düzenli olarak almalı ve bebeğin diş, kemik ve bedensel gelişimini sağlamalısınız.
Yumurta, baklagiller ve et ürünleri beyin, kas ve kemik gelişimini sağlar.
Enerji verici olan yağ ve şeker oranını uygun seviyede tüketmelisiniz.
Özellikle yaz aylarında gebeyseniz bol bol su tüketin.
Hamilelik döneminde aldığınız kilolar sizi korkutmasın! Sağlıklı bir hamilelik süreci geçiren anne adaylarımız doğumdan sonra aldığı bu fazla kilolardan emzirme döneminde kurtulacaktır.
Gebelikte Neler Yememelisiniz?
Çiğ besinler tüketmeyin
Konserve ve hazır gıdalardan uzak durun
Çok yağlı süt ve et ürünlerini tercih etmeyin
Deniz mahsullerinden kabuklu ürünleri (midye, karides vb. ) tercih ederken zehirlenmeye karşı dikkatli olun.
Merve diyet kurucu diyetisyen Merve Kalelioğlu gebelikte sağlıklı beslenmeye dair sizlere uzman desteği sağlamaktadır. Anne adayının sağlık durumuna ve koşullarına bağlı olarak özel gebelikte beslenme programı hazırlanarak bebeğin sağlığı korunmaktadır. Siz de Büyükçekmece diyetisyeni Merve Kalelioğlu hakkında diyetisyen tavsiyesinde yapılan yorumları takip edebilir ve beslenme danışmanlığı hizmetinden faydalanabilirsiniz.
Kaynak: https://www.mervediyet.com/gebelik-doneminde-beslenme-aliskanliklari-icin-diyetisyen-tavsiyeleri/
Facebook Yorumları
Disqus Yorumları