Hastalıklara Özel Beslenme Alışkanlıkları için Diyetisyen Tavsiyeleri
Hastalıkların ilerlememesi ve tüketilen besinlerden kaynaklı komplikasyonların oluşmaması için özel beslenme programlarının uygulanması gereklidir. Sağlığını geri kazanmak ve ihtiyacı olan günlük enerjiyi sağlayabilmek için var olan hastalığın şartlarına uygun olarak diyet listesi hazırlanmalıdır.

Hastalıklara Özel Beslenme Alışkanlıkları için Diyetisyen Tavsiyeleri

Hastalıkların ilerlememesi ve tüketilen besinlerden kaynaklı komplikasyonların oluşmaması için özel beslenme programlarının uygulanması gereklidir. Sağlığını geri kazanmak ve ihtiyacı olan günlük enerjiyi sağlayabilmek için var olan hastalığın şartlarına uygun olarak diyet listesi hazırlanmalıdır. Kronik ve kompleksli hastalıklarda danışanın hastalık derecesi ve yaşam koşulları dikkate alınarak diyetisyen eşliğinde hastalığa uygun beslenme alışkanlığı kazandırılmaktadır. Hastanın beslenme düzenini sağlaması ve hastalığına göre besinleri tüketmesi tedavi sürecini olumlu yönde etkileyerek hastalığın ilerlemesinin önüne geçmektedir. Özellikle Büyükçekmece Diyetisyen arayışı ile gelen danışanlarımız için hazırladığımız, hastalıklara özel durumlarda, nasıl bir beslenme programı sunduğumuza bakalım...

Diyabet Hastalığında Beslenme

Diyabet, herkes tarafından şeker hastalığı olarak bilinen kronik ve geçici olmayan bir hastalıktır. Yaşam boyu devam eden diyabet hastalığında beslenmenin rolü yüksektir. İki farklı şekilde nükseden diyabette yanlış beslenme ve hareketsizlik olumsuz etki yaratmakta ve hastalığın ilerlemesine neden olmaktadır. Diyabette beslenme alışkanlığının kazanılması ve öğünlerin düzenlenmesi için hastanın sürekli olarak kontrol altında tutulması gereklidir. Kan şekerini yükseltecek besinlerden uzak durarak şeker ölçümü yapılarak takip edilmelidir. Diyabet hastalığında beslenme alışkanlığını oluşturmak ve gerekli kontrollerin sağlanması için diyetisyen desteğine ihtiyacınız olacaktır.

Kalp Hastalıklarında Beslenme

Kalp ve damar rahatsızlıklarının birçok nedeni olabilir ve bu nedenler silsilesi arttıkça hastalık ileri safhalara geçebilir. Kalp damarlarının stresli yaşam ve düzensiz beslenme alışkanlıklarının getirdiği başlıca sebeplerin yanı sıra genetik faktörler kalp hastalığının temellerini atabilir. Var olan kalp hastalığını ilerletmemek ve riski minimuma indirmek için hareketsizlik, dengesiz beslenme ve stresten uzak durmanız gereklidir. Kalp hastalığında beslenmenizde nelere dikkat etmeniz gerektiğini diyetisyen desteğine ihtiyaç duyabilirsiniz.

Hipertansiyon Hastalığında Beslenme

Hipertansiyon (yüksek tansiyon) hastalığı genetik veya çevresel faktörlerden oluşabilecek bir hastalıktır. Kişinin kilo seviyesinin kontrol edilmemesi, düzensiz beslenmesi, stresli bir yaşamı olması, diyabet hastalığı olması ve tütün ürünlerini kullanması gibi dış etkenler yüksek tansiyon hastalığını tetikleyebilir. Hareketsizlik ve sağlıksız bir hayatın olumsuz etkilediği yüksek tansiyon hastalığında dengeli beslenme ve yaşam tarzında yapılacak değişikliklerle sağlık problemlerini kontrol altına alabilirsiniz. Tansiyon değerlerinizi kontrol altına almak ve dengeli beslenmeye dair bir program hazırlamak için diyetisyen yardımı alabilirsiniz.

Diğer Hastalıklarda Beslenme

Genetik ve yaşam tarzı nedeniyle gelişen hastalıklarda sağlıklı beslenme düzeninin oluşturulması her zaman olumlu etki yaratmaktadır. Mide rahatsızlıkları, bağırsak tembelliği, böbrek hastalığı demir eksikliği, tiroit hastalığı ve gut hastalığı gibi büyük küçük rahatsızlıkların tedavi sürecinin iyileştirilmesi için diyetisyen eşliğinde kişiye özel bir beslenme programının hazırlanması gereklidir. Merve Kalelioğlu Çiftçi, hastalık süreçlerini kontrol altına almak için kişiye özel beslenme programı hazırlamaktadır.

Kaynak:  https://www.mervediyet.com//hizmetlerimiz/bireysel-hizmetler/hastaliklara-ozel-beslenme/

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları