İsrail'in Ankara Büyükelçisine Ülkemizden Gitmesi Bildirildi!
Dün Gazze'deki katliamın ardından, İsrail'in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. İsrail Büyükelçisi'nden ülkeyi terk etmesi istendi.

     Dışişleri Bakanlığında yapılan açıklamada "İsrail Büyükelçisi Bakanlığımıza davetle istişareler için Tel Aviv Büyükelçimizi Türkiye'ye çağırdığımız iletilmiş, kendisinin de bir süre ülkesine dönmesinin uygun olacağı bildirilmiştir." denildi.

     BÜYÜKELÇİYE "ÜLKENE DÖN" DENİLDİ

     Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Naeh Bakanlığa çağrıldı ve dün Gazze sınırında 60 Filistinlinin hayatını kaybetmesi ve 2 bin 770'ten fazla kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylar nedeniyle İsrail'in tutumu protesto edildi.

     Naeh'e, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem'in istişareler için Türkiye'ye çağrıldığı iletildi. Naeh'e ayrıca bir süre ülkesine dönmesinin uygun olacağı bildirildi.

     "ELÇİLİK KARARI YOK HÜKMÜNDEDİR"

     Gazze'de yaşanan katliamın ardından Türkiye'de 3 günlük milli yas ilan edilmişti.

     Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin elçiliğini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterirken, 'Elçilik kararı yok hükmündedir' ifadelerinde bulunmuştu. Dışişleri'nden yapılan açıklamada Gazze'de yaşanan ve 60 Filistinlinin hayatını kaybettiği olaylara ilişkin de 'İsrail'in katliamını lanetliyoruz' ifadeleri kullanılmıştı.

    60 FİLİSTİNLİ ŞEHİT EDİLDİ

     ABD Başkanı Donald Trump'ın daha önce aldığı karar doğrultusunda ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini dün resmen Kudüs'e taşıması bölgede infiale yol açtı.

     İsrail askerleri, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 60 Filistinliyi şehit etti, 2 bin 771'in üzerinde Filistinliyi yaraladı. İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırısına sert tepki gösteren Türkiye, şehit Filistinliler için 3 günlük milli yas kararı aldı.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları