Periyodik ve Ağır Bakımda Aracınıza Uygulanması Gereken İşlemler
Araçlarınızın aniden arıza yapmasını, sizi yarı yolda bırakmasını ve daha az yakıt tüketmesini istemiyorsanız, aracınızın periyodik bakımlarını yaptırmayı da unutmamanız gerekiyor.

Araçlarınızın aniden arıza yapmasını, sizi yarı yoldabırakmasını ve daha az yakıt tüketmesini istemiyorsanız, aracınızın periyodikbakımlarını yaptırmayı da unutmamanız gerekiyor.

Aksi halde ekstra masraflar ile karşılaşmak zorundakalabilir ve aracınıza periyodik bakımda ödemeniz gereken miktardan daha yüksekbakım masrafı ödeyebilirsiniz.

Siz siz olun, periyodik bakımları ihmal etmeyin!

Periyodik bakım uygulamaları

1)Hava filtresi

Aracınızın motorunun daha iyi çalışması için araca girenhavanın da temiz olması gerektiğini biliyor muydunuz? Bu yüzden kirlenen havafiltrelerini, şayet kullanılamayacak seviyeye geldiyse değiştirmelisiniz.

2)Yağ filtresi

Yağ filtresinin toz ve pislik ile toplanması, motorunuzaciddi zararlar verebilir.

3)Motor yağı

Belirli kilometreden sonra aracınızın motor yağını değiştirmeyi aksatmamalısınız. Aksi halde değişmeyen motor yağı, bir süre sonra özelliğini kaybederek, parçalar arasındaki sürtünmeyi arttırabilir. Bu durum ise motorunuzun ağır hasar görmesi anlamına geliyor.

4)Rot ve Balans Ayarı

Sürüşünüzün daha rahat ve daha konforlu geçmesi için rot vebalanslarınızı da kontrol ettirmelisiniz. Böylelikle lastiklerinizin ömrünü deuzatabilirsiniz.

Aynı zamanda direksiyon yağı, fren hidroliği, cam suyukontrollerinden sonra eksik olanları tamamlamalısınız.

5)Fren Balatası

Öncelikle usta tarafından ön ve arka fren baltalarınınseviyesi kontrol edilmeli, biten fren baltaları ise yenileriyledeğiştirilmelidir.

6)Süspansiyon Sistemi

Şayet süspansiyon sisteminde bozulmuş parça varsa ya dasistem boşluk yapmışsa, bu parçanın de acil değişmesi gerekiyor, demektir.

7)Polen Filtresi

Aracın kabin içerisine giren havayı temizleyen ve araca temiz hava girmesini sağlayan polen filtresi, her ay periyodik olarak değiştirilmelidir. Böylelikle tozlu yollarda toz solumak zorunda da kalmazsınız.

Ağır Bakım Uygulamaları

Ağır bakım uygulamalarında periyodik bakıma ekstra olarak,nelere dikkat edilmelidir?


1)Km ve kullanım yılı dolan triger kayışı set olarak değiştirilmelidir.

2)Debriyaj seti kontrol edildikten sonra herhangi bir sorun varsa yenisi ile değiştirilmelidir.

3)Şanzıman yağı değiştirilir, araç el yardımı ile komple kontrol edilir. Bu kontrole yanmayan lambalar, far ayarları ve silecekler de dahildir.

4)Yağ sızıntısı olup olmadığı da gözden geçirilir ve şayet sızıntı ile karşılaşılırsa; keçe lastik, conta gibi sızdırmazlık görevi üstlenen parçalar değiştirilir. 


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları