Sporcu Beslenmesi için Diyetisyen Arayışında Çözüm Ortağınız Merve Kalelioğlu
Spor öncesi ve sonrası beslenme kişinin performansını birinci derece etkilemektedir. Sağlıklı bir beslenme ile desteklenen spor sizi hedeflerinize ulaştırmada öncü olacaktır. Sporculara kendi vücut kondisyonuna uygun olarak özel bir beslenme programı hazırlanması gereklidir.

Sporcu Beslenmesi için Diyetisyen Arayışında Çözüm Ortağınız Merve Kalelioğlu

Spor öncesi ve sonrası beslenme kişinin performansını birinci derece etkilemektedir. Sağlıklı bir beslenme ile desteklenen spor sizi hedeflerinize ulaştırmada öncü olacaktır. Sporculara kendi vücut kondisyonuna uygun olarak özel bir beslenme programı hazırlanması gereklidir. Enerji dengesini korumak isteyen profesyonel sporcular diyetisyene danışarak kendilerine uygun doğru beslenme alışkanlıklarını kazanmaktadır. Sporcunun yapmış olduğu spor dalı, cinsiyeti, fiziksel aktivitelerinin farklılık göstermesi beslenmesini de etkilemektedir. Bu etkenler dikkate alınarak temel sporcu beslenmesinin yanı sıra diyetisyen size özel beslenme programıyla kaybettiğiniz enerjinin geri kazanılmasını sağlamaktadır. 

Dengeli beslenme alışkanlığına sahip olan sporcu performans ve devamlılık yönünden her zaman avantajlıdır. Beslenme konusunda hazır gıdalar ile hazırlanmış yemeklere bir daha geri dönmemek üzere bir kenara bırakmalısınız. Spor yaparken amacınızın yağ biriktirmek olmadığını ve performansınızı olumsuz etkileyecek gıdalardan uzak durmanız gerektiğini hatırlatalım. Sağlıklı bir vücuda kavuşmak için sporcu beslenmesi diyetisyeninden destek alabilirsiniz. 

Sporcu beslenme menüsünde karbonhidrat ağırlıklı besinleri ağırlıklı olarak görebilirsiniz. Kas yapımına destek olan protein değeri yüksek besinlere de karbonhidratlar kadar olmasa da sık rastlayacaksınız. Diyetisyenin sporcunun branşına uygun olarak beslenme programı hazırlaması gereklidir. Sporcunun sarf ettiği yüksek enerjiyi karbonhidrat değeri yüksek besinlerden almadığı zaman kas veya yağ yakımı artacağından dolayı istenilen sonuçlara ulaşılması engellenecektir. Bundan dolayı sporcunun hedef ve istekleri göz ardı edilmeden vücut yapısı ve kitle indeksi dikkate alınarak bir program hazırlanmaktadır.

Kaybettiğiniz sıvıyı geriye kazanmalısınız.

Spor yaparken vücut normalinden daha fazla efor sarf ederek aşırı terleme gösterir. Sporcuların terleme yoluyla kaybettikleri bu sıvıyı su ile geri kazanması gereklidir. Spor öncesinde ve sonrasında beslenme sırasında bol bol su içmeli ve kaybedilen sıvı miktarı tamamlanmalıdır. 

Sporculara cazip gelen kimyasal ilaçlardan uzak durun!

Vücut geliştirme amacıyla spor yapan kişilerin istedikleri vücut yapısına kavuşmaları için ek ilaçlar kullanmaları kesinlikle tavsiye edilecek bir durum değildir. Vücudunuza aldığınız kimyasal maddelerin geçici süre sizi tatmin edeceğini ve ilerleyen süreçlerde sağlığınıza zarar verebileceğini söyleyebiliriz. Hızlı sonuç almak size cazip gelse de geçici olduğunu ve almanız gereken bu besinleri doğal yollardan kalıcı olarak alabileceğinizi bilmelisiniz. 

Sporculara Özel Beslenme Diyetisyeninde Merve Kalelioğlu

Merve diyet beslenme danışmanlık merkezinde sporcu diyeti, spor yapanlara özel beslenme programı hazırlanarak vücut geliştirmesi tamamlanır. Sporcu branşına ve vücut kitle indeksine uygun olarak belirlenen diyetisyen programında Merve Kalelioğlu danışan sporcunun performansını arttırmaya yönelik besinleri bulundurmaktadır. Özellikle Büyükçekmece Diyetisyen arayışında yoğun olarak sporculara özel beslenme programı hazırlayan Merve Kalelioğlu ile birebir özel diyetisyen danışmanlığından faydalanabileceğiniz gibi Türkiye’nin neresinde olursanız olun online diyetisyen desteği ile sporculara her zaman destek vermektedir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları