Subliminal Mesaj Nedir? Ne Etkileri Vardır?
Sublimal mesaj yada bilinç altı mesajı nedir?

Subliminal mesaj yada buna Bilinçaltı mesajı da diyebiliriz.Herhangi bir objenin içerisine yerleştirilmiş gizli mesaja denir. Bu gizli mesajları kim ne amaçla koyar? Kimlere yönelik yapılır.Bu mesajlara her an her yerde maruz kalabiliyoruz. Artık Ülkemizde bir çok insan bilinçaltı dediğimiz şeyi biliyor. Bizler bunları daha yeni yeni öğrenirken çoktan bu mesajların etkisi altında kaldığımızı fark ediyoruz. Özellikle çocuklar üzerinde kullanıldığını bilmeniz gerekli. Çok masum bir şekilde çizgi film izleyip eğlenen çocuklarımız bu mesajların etkisi altında kalarak hayatları boyunca bunun etkisini zararlarını görüyor. Evet beynimiz bunları algılayıp direk iletmiyor. Baktığımız görselde önemli noktaları iletip geri kalanını bilinç altında depoluyor. Bizler çoğu zaman bunun farkında olmuyoruz.

Bunları izlerken zararlı olduklarını düşünmüyoruz. Gülüp eğleniyoruz bakıp geçiyoruz ama hayatımızda ne kadar büyük etkileri olduğunu fark edemiyoruz. Daha dikkatli olup bu mesajlardan uzak durmak gerekirse çocuklarımızı mümkün mertebede korumalıyız. Bu mesajlar için çözüm üretiliyor mu gerçekten bilmiyorum ama her an her yerde karşımıza çıkması gerçekten kültürel ve toplumsal bozulmalar da çok büyük etkisi olduğuna eminim. Sadece çizgi filmler olarak düşünmeyin sokakta yürürken baktığınız bir reklamda, en sevdiğiniz dizilerin arka planında, sinema filmlerinde,camiler de ve aklınıza gelebilecek her an ve her yerde bunlara maruz kalıyoruz.

Biraz araştırma yaparsanız gerçekten bir çok çizgi film, dizi yada filmlerde bilinçaltımıza cinsel içerikli mesajlar gönderilmekte. Zaten bu anlamda Ülkemizin kültürel yapısına aykırı olan cinsel yaşantılar aşırı derece de türemiş durumda. Çevremiz de etrafımızda dönen ve yaşanan hayatlarda bilinç altı mesajların çok büyük etkisi vardır. Size verilen bu mesajlar depolanır ve beyin sürekli bu mesajları aldığı için bunun normal bir şey olduğunu kabul eder.Ve farkında olmadan sizin normal yaşantınızmış gibi yaşamaya başlarsınız.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları