Vakum Paketleme Makinası Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Vakum makinası ile paketleme yapılan ürünlerin kullanım ömrü artmaktadır. Özellikle gıda ürünlerinin paketleme işlemi için kullanılan vakum makinası ürünün hava almasını engellemektedir.

Vakum Paketleme Makinası Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Vakum makinası ile ne yaparız?

Vakum makinası ile paketleme yapılan ürünlerin kullanım ömrü artmaktadır. Özellikle gıda ürünlerinin paketleme işlemi için kullanılan vakum makinası ürünün hava almasını engellemektedir. Vakumlama sırasında paketin içerisindeki tüm hava dışarı atılır ve vakumladığımız ürün dışarıdaki hava ile temas etmez. Böylelikle ürün küf ve böceklenme gibi bozulmaların önüne geçerek ürünlerin uzun süre saklanması sağlanır. Vakum makinası ile sıvı oranı düşük ürünlerin paketlemesi yapıldığını söyleyebiliriz. Peki, bu ürünler nelerdir? Zeytin, susuz peynir, tavuk, kırmızı et, sucuk, makarna, fındık, fıstık, domates, patlıcan, ekmek, lokum, şeker, un vb. daha birçok ürün vakum makinası ile paketlenmektedir.

Nelere Dikkat Edelim?

Öncelikle vakum makinasını almadan önce hangi amaçla kullanacağınızı belirlemelisiniz. Eğer ki evde kendi ürünlerinizi vakumlayarak saklamak isterseniz ev tipi küçük vakum makinaları bulunur. Bu tarz makinaları almanız sizin için daha uygun olacaktır. Ev tipi vakum makinaları küçük olduğundan dolayı yer kaplamaz ve sanayi tipi elektriği olmadığı için evdeki prizlere takılarak çalışabilir. Ev tipi vakum makinası manuel olarak çalıştığı için sizin hızınıza göre paketleyeceğiniz ürün sayısı artar. Eğer ki büyük, orta ve küçük düzeyde bir işletmeye sahipseniz sanayi tipi vakum makinasını almanızı tavsiye edebiliriz. Çift hazneli vakum makinası olarak bilinen makina modelinde dakikada paketlediğiniz ürün sayısı daha fazladır. Vakumlama haznesi iki tane olduğu için paketlenen ürün sayısı da artmaktadır. Makinanızı yerleştireceğiniz konumun büyüklüğüne göre vakum makinasının büyüklüğünü seçmelisiniz. Mekanınızın büyüklüğüne göre makine seçmeniz paketleme sırasında daha rahat hareket etmenizi sağlayacaktır. Üretim hacminize, mekan büyüklüğüne göre alacağınız vakum makinasının tipini belirledikten sonra teknik özelliklerine bakabilirsiniz.

Tüm bunları özetleyecek olursak;

Vakum makinası ile hangi tür ve yoğunluktaki ürünleri paketleyeceğinizi belirlemelisiniz.

Dakikada veya saatte ne kadar ürün paketlediğine dikkat etmelisiniz.

Teknik aksamlarının paslanmaz özelliğe sahip olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü vakum makinasının parçaları paslandığı zaman kullanım ömrü de azalacağından dolayı kısa zamanda tekrar makine alabilirsiniz.
 
Vakum makinasının vakumlama sırasındaki emiş gücüne bakabilirsiniz.

Vakumlama sırasında üründen dışarı sızdırma yapıyor mu diye kontrol edebilirsiniz.
 
Son olarak vakum makinasını aldığınız firma size yedek parça ve teknik destek hizmeti veriyor mu bunu incelemelisiniz. 
Vakum makinası üretimini gerçekleştiren %100 Türk malı ile üretim yapan Renas makinayı tercih edebilirsiniz. Ev tipi vakum makinası ve sanayi tipi vakum makinası yedek parça ve teknik destek hizmetini vermektedir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları