XİOAMİ Kendi İşlemcisini Üretmeye Başlıyor
Akıllı Telefon Pazarındaki İşlemci Üreticilerine Bir Yenisi Daha Ekleniyor. Üretmeye Başladığı Telefon Modelleri İle Zirveleri Kovalayan Ve Sahip Olan XİOAMİ kendi işlemcisini üretecek.

Xioami özellikle Mi modelleriyle ismini dünyaya duyuran Çin merkezli bir telefon üreticisi ve kendi işlemcisini üreteceği iddiası ile gündeme bomba gibi düştü.

Piyasa da  özellikle Qualcomm ve Mediatek'in  yaygın olması ile beraber Samsung, Huawei gibi modellerinde kendi işlemcileri bulunmakta. Şimdi birde  bu markaların arasına Xioami katılacak.

Pinecone adı altında üretilecek olan işlemci Xİoami'nin üst düzey modellerinde 2017'nin sonlarına doğru kullanılması beklenmekte. Huawei'ninde kendi işlemisinin ilk yıllarda sorun yaşadığını düşünürsek çok zorlu bir süreç Xioami'yi bekliyor gibi görünüyor.

Eğer Xioami kısa sürede işlemci ile işlerini düzeltirse diğer mobil üreticilerine de işlemci satarak  ek gelir elde edecek ve tabii ki kendi ürünlerinin de fiyatlarını daha aşşağıya çekecektir. 

Zaten yüksek performanslı düşük fiyatlı telefonları ile piyasa da yer alan Xioami akıllı telefon piyasasının en İyi F/P telefonlarının sahibi olur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları