82 liranın üzerinde gelen aylık elektrik faturası olan tüketiciler elektrik aldıkları şirketleri seçebilecek. Peki elektrik şirketini nasıl değiştirebiliriz? İhtiyacımız olan hangi belgeler? İşte yanıtlar sizlerle...

(EPDK) Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, elektrikte tüketim limitini 3 bin 600 kilovatsaaten 2017 Ocak ayı itibariyle 2 bin 400 kilovatsaate düşüreceğini bildirdi. 

Bu durumda gelecek yıl aylık faturası 82 liranın üzerinde gelen bir tüketicinin serbest tüketici olarak tedarikçisini seçebileceğini belirtti. Geçen yıllarda bu tutar 120 lira düzeyindeydi. 

BU BİLGİLENDİRME 8,4 MİLYON ABONEYİ KAPSAMAKTA

Yıllık tüketimi 2 bin 400 kilovatsaatin üzerinde olan yaklaşık 8,4 milyonun üzerinde elektrik abonesi serbest tüketici olma hakkı kazanacağı bildiriliyor.

EPDK'NIN UYARILARINI ES GEÇMEYİN: SÖZLEŞMELERİ DİKKATLİ OKUYUN

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı , sözleşme imzalayacak olan serbest elektrik tüketicilerinin, imza atmadan önce haklarını ve yükümlülüklerini çok iyi öğrenmeleri gerektiğini bildirdi. Mustafa Yılmaz, "Abonelik sözleşmeleri çok dikkatle okunmalı ve imzalanmalı. Vatandaşlarımız, tedarikçisini titizlikle seçmeye özen göstermeli ve kendi tüketim alışkanlıklarına uygun sözleşmelerin altına imza koymalıdır" ifadesin de bulundu. 

ELEKTRİK TEDARİKÇİSİNİ NASIL DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ?

Daha ucuz elektrik almak isteyen abonelerimiz tedarikçilerini değiştirebilmesi için öncelikle serbest tüketici limitinin (aylık 82 liralık fatura) geçilmesi gerektiğini bildiriyor.

Aboneler ilk önce hizmet almak istedikleri elektrik tedarikçisini belirlerler. Daha sonra bu elektrik şirket ile sözleşmeler yapılır ve imzanız alınır. Değişiklik işlemi başvuru tarihinizden sonra ki bir ya da iki ay sürebiliyor. Tedarikçinizi değiştirmek için eski aboneliğinizin iptali söz konusu değil. 


HANGİ BELGELER GEREKLİ?

Elektrik şirketi değişikliğiniz için hangi belgeler gerekli:

  • Son döneme ait birkaç fatura örneği
  • Resmi kimlik fotokopisi
  • Kullanım yeri ve abonenin adres bilgileri, yeterli olacaktır.

submit to reddit
Parodik İçerik Paylaşım Platformu

Bu İçeriğe Tepkini Göster! (En fazla 3)

Facebook Yorumları