Bir Erkeğe Ne Hediye Alınır?

Herkesin zaman zaman bu soruyu düşünerek gerildiği anlar olmuştur. Ama yazıyı okuyunca göreceksiniz ki, ne kadar çok hediye seçeneği varmış...

Hediye; insanları mutlu etmeye yarayan, bazen kişilerin ihtiyaçlarını karşılayan ama çoğu zaman ne alınacağı konusunda tereddütte kalınan somut veya soyut anlam taşıyan nesnelerden oluşurlar. Hediye seçimleri kim tarafından yapılırsa yapılsın muhakkak bir kararsızlık yaşanacaktır. Hediye almanın ilk kuralı budur.

Özellikle insanların aklında kadınlara hediye seçmenin daha kolay olduğu algısı vardır. Fakat ne yazık ki kadınlara alınacak hediyelerin erkeklere alınabilecek versiyonlarının da bulunduğu kimse tarafından düşünülmemektedir. Durum biraz daha özetlenecek olursa, kadınlar seçimlerinde daha titiz oldukları için alınacak hediyenin önemini biraz daha fazla yaşarlar. Erkekler ise kadınlara ne alırlarsa alsınlar, kadınların mutlu olacağını bildikleri için bu konuda asla sıkıntı yaşamazlar.

Kadınlara ne hediye alınır? Erkeklerden farkları nedir?

Akla gelebilecek her şey kadına hediye olarak sunulabilir. Çoğu kadın için hediyenin içeriği önemli değildir, erkeklerin düşünüp bir şey almaları bile yeterli gelir. Örnek verilecek olursa, -her kadın için ne yazık ki geçerli bir örnek değil- sıradan bir gün de erkek, kıza sadece ona yakışacağını düşünerek renkli tel tokalar aldığında ve bunu kıza hediye olarak sunduğunda; hiçbir şeyin zor olmadığını anlamak mümkün olacaktır. Çünkü erkek o hediyeyi aldığında, seçerken kızı düşünmüştür ve kız için önemli olan budur. Artık sevgililerinize gül başta olmak üzere çiçek hediye ederek tüm özel günler bu şekilde geçirmeyin erkekler, lütfen...

Kızların sadece çiçekle mutlu olacağı yanılgısını kim başlattıysa ve bu akımı kim bugüne kadar devam ettirdiyse gerçekten bravo! Çünkü emin olarak ve bir bayan olarak bunu söyleyebiliyorum ki, yolda elinde bir tane gülle bütün gün gezen kızlardan nefret ediyorum. Gül alınacaksa bir tane alınmaz, gül alınacaksa sokakta elde taşınmaz. Gülü demet yaptırırsın, kızın evine yollarsın. Çiçek alıp vermede ki amaç budur. Kızlar bundan hoşlanmıyor, beyler. Lütfen bunu bir anlayın ve kendinizi biraz olsun aşmaya çalışın.

Kızlara hediye almanın ne kadar kolay olduğunu bahsettikten sonra alınan bu hediyelerin erkeklere alınabilecek hediyelerden ne farkı olduğundan da biraz söz edelim.

Öncelikle bir kadına tişört hediye ediyorsan, erkeğe de edebilirsin.

Bir kadına parfüm alıyorsan, erkeğe de alabilirsin.

Bir kadına ne alıyorsan, aynısının erkek versiyonunu gidip erkeğe alabilirsin. 

Şimdi bu genellemeyle de henüz bir yere varamamış kız arkadaşlarımız için erkek arkadaşlara, abilere, babalara, amcalara, dayılara ne alınabilir bunlardan bahsedelim. 

Hediye alınacak kişinin biraz sosyal hayatı biliniyorsa kesinlikle hediye kısmına kültür sanattan girilebilir. Bir kitap alınabilir, sürekli anlattığı ya da çok beğenerek izlediği bir filmin DVD'si alınabilir, sevdiği bir oyuncunun tiyatro bileti alınabilir, son olarak da sevdiği ve uzun zamandır beklediği filmin ön gösterim biletini ya da vizyona girdiği gibi bileti alınabilir. Bu liste de böyle uzayıp kültür sanat sınırlarını rahatlıkla aşabilir. 

Bahsedilen hediye önerilerinin bir faydası olmadıysa biraz da günlük yaşama dönük hediyelerden bahsedelim.

Eğer hediye alınacak kişi iş yaşamından ya da biraz mesafeli olunan biri ise alınacak en basit hediyeler giyim üzerine olacaktır. Kızların göz ölçüleri oldukça başarılı olduklarından hangi beden tişörtün ya da hangi beden gömleğin hediye olarak sunulabileceğini iyi bilirler. Giyim kategorisini biraz genişletip içerisine kemer ve cüzdanı da ilave ederek bu önerilerden de sıyrılabiliriz.

Geriye ne kaldı diye soracak olanlara ithafen hediye önerilerine devam edelim. 

Diğer kategorisi gibi düşünebileceğimiz bu öneriler için öncelikle belirtmek istediğim bir konu var ve bu konu kızları lütfen yakından ilgilendirsin, artık bazı sektörlerin sonu gelmeli zira...

Sevgililerinize "Yılın en iyi sevgilisi" gibi bir Oscar ödülü vermeyin. O yılda kaç tane sevgiliniz oldu da en iyisinin bu ödülü hak ettiği düşündünüz? Ayrıca bu adam bu hediyeyi ne yapsın? Bir işlevi dahi yok, anlık ve gelip geçici sonunun çöp olacağı paraya yazık bir hediye sektörü. 

İnternette var olan ve "Aşk kavanozu, aşk cümleleri, aşk çikolataları" ve buna benzer milyon tane olan aşk içerikli zırvalıklardan da en başta erkekler olmak üzere insanlar vazgeçsin. Bu hediyelerin işlevi nedir? Amacı nedir? Verilen paranın sonucu nedir? 

"Hediye" kişiler için anlamlı olmalıdır. Üzerinde düşünülerek karar verilir. Belki günler öncesinden mağazalar gezilir, çok ucuz ama çok anlamlı bir hediye bulunur; yine de internette herkesin yerine düşünülmüş basit hediyeler seçilmez. Elbette, bu tür hediyelere bayılan insanlar da ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyada mevcut. Onlar için esas bu yazının bir anlamı yok. Fakat değersiz şeylere değer bindirmek çok yanlış, farkındalık yaratmak önemlidir. 

İyi hediyeler seçebilmeniz, güzel hediyelere sahip olabilmeniz ve hayatın da bir hediye olduğunu fark etmeniz dileğiyle...

İyi bayramlar.

erkeklere hediyeler hediye seçimleri erkekler için hediyeler