Erkek ve Kadında En sık Görülen Cinsel Sorunlar

Erkek ve kadınlarda görülen cinsel sorunlarının çoğu psikolojik nedenlere dayansa bile aksine halk, bu konuda yaygın bir yanlış anlayış geliştirmiş durumda.

Erkek ve kadınlarda görülen cinsel sorunlarının çoğu psikolojik nedenlere dayansa bile aksine halk, bu konuda yaygın bir yanlış anlayış geliştirmiş durumda. Öyle ki bu tarz rahatsızlıklar çoğu zaman genetik faktörlere ve fiziksel eksikliklere bağlanıyor. Oysaki kadın ya da erkekte görülen cinsel rahatsızlıklarının sadece % 1 lik bir kısmı, fiziksel yani organik nedenlere bağlı olarak erkek ve kadınlarda ortaya çıkıyor.

Kadın ya da erkek fark etmeksizin, yaygın olarak görülencinsel sorunların ilk nedeni aile baskısıdır, diyebiliriz. Çocukluğunu oldukçatutucu bir ailede geçirmiş bireyler, ilerleyen yaşlarda bile cinselliğinahlaksızlık olduğu düşüncesinden bir türlü kurtulamıyor ve bu düşünce adetabireylerin hafızasında yer ediniyor. Özellikle muhafazakar yaşam tarzı,erkeklerden daha çok kadınların cinselliğe karşı olumsuz bir bakış açısıgeliştirmesine neden oluyor.

Özellikle doğu kültürlerinde çocukluğunda yanlışyetiştirilen kadınlar, cinselliği sadece eşini tatmin etme olarak algılıyor vebu yüzden kendi cinsel ihtiyaçlarını evlilik süresince bile göz ardı ediyor.Cinselliğin sadece erkeklere özgü olduğu ise çoğu doğu toplumda hala halktarafından kabul ediliyor ve cinselliğini özgürce yaşamak isteyen bayanlara,kötü ve ahlaksız kadın olarak bakılıyor.

Evli çiftlerde cinsellik problemine ekstra olarak iletişim kopukluğu ya da anlaşamama vb. durumlar varsa evliliğin istikrarının sürdürülmesi ve çiftlerin tekrar ten uyumunu yakalamaları hiç de kolay olmuyor.Cinsel problem yaşayan eşler, aile terapistlerinden yardım aldığı takdirde bu sorundan kolaylıkla kurtulabilmesine rağmen özellikle kadının evlilikte pasif bir rol oynadığı ve erkek tarafından sürekli olarak domine edilerek susturulduğu evlilikler çoğu zaman boşanma ile sonuçlanıyor. Çitler, boşanmasa bile cinsel yaşamlarına dair huzuru hiçbir şekilde bulamıyor ve çoğunlukla erkek, eşini aldatma yolunu tercih edebiliyor.

Erkeklerde en sık görülen cinsel sorunlar:

·        Orgazm olamama

·        Erken boşalma

·        Eşine karşı cinsel isteksizlik ve soğukluk duyma

·        Sertleşememe

Kadınlara nazaran erkeklerin cinsel bir rahatsızlığ ıolduğunu kabul etmesi, bir hayli zor olabiliyor. Toplum tarafından sürekli cinsellikteki başarısı ile övünmek isteyen erkekler, cinsel problemleri olduklarını bir türlü kendilerine itiraf edemiyor. Bu yüzden de çoğu erkek, bir doktora danışmak ve tedavi görmek yerine içine kapanmayı ve bu konuda eşini yetersizlik ile suçlamayı tercih ediyor.

Kadınlarda en sık görülen cinsel sorunlar:

·        Cinsel tiksinti duyma

·        Orgazm olamama

·        Vajinusmus

·        Cinsel isteksizlik ve cinsellikten tamamen soğuma

Sürekli olarak ahlaklı olması ve namusunu koruması gerektiğini düşünen kadınlar, ilerde evlendiklerinde bile cinsel hayatlarını istedikleri gibi yaşayamıyor. Eşinin kendini yanlış anlamasından da korkan kadınlar, cinsel fantezilerini çoğu zaman kendi içlerinde tutmayı tercih ediyor.

Üstelik cinsel rahatsızlığı olan birçok erkek, eşi tarafından eş cinsel olmakla bile suçlanabiliyor.

Evlilik hayatınızı kurtarmak adına, eşiniz ve kendiniz ile ilgili kesin tanılar koymadan önce bir evlilik terapisine danışarak,evliliğinizin daha mutlu bir şekilde devam etmesini sağlayabilirsiniz.

sık görülen cinsel sorunlar cinsel sorunlar kadınlarda cinsel sorunlar erkeklerde cinsel sorunlar