Hamileliği Riske Sokan 5 Sebep Nedir

Hamilelik döneminde çok basit noktalara bile dikkat edilmediğinde gerek anne sağlığı, gerekse de bebeğin sağlığı tehlike altına girmektedir. Peki hamileliği riske sokan 5 sebep nedir? Bu konuda nelere dikkat edilmelidir?

Hamilelik dönemi hem kadınlar için, hem de erkekler için en önemli dönemlerden biridir. Bu süreci en sağlıklı şekilde geçirmek iste anne adaylarının dikkat etmesi gereken ilk kural. Hamilelik döneminde çok basit noktalara bile dikkat edilmediğinde gerek anne sağlığı, gerekse de bebeğin sağlığı tehlike altına girmektedir. Peki hamileliği riske sokan 5 sebep nedir? Bu konuda nelere dikkat edilmelidir?

Hamileliği Riske Sokan 5 Sebep Nedir?

Hamileliği Riske Sokan 5 Sebep Nedir?

1.    Gebelik döneminde hamileliği riske sokan bir sebep yüksek tansiyondur. Yüksek tansiyon rahatsızlığı olan hamile bayanlar bu dönemde yaşantılarına birkaç kat daha fazla dikkat etmelidir. Eğer yüksek tansiyon rahatsızlığınız var ise hamilelik döneminde doktorunuzun önereceği ilaçlar ile tansiyonu kontrol altında tutabilirsiniz.

2.    Diyabet rahatsızlığı olan hamileler için risk mevcuttur. Diyabet hastalığınızın hamilelik dönemi öncesinde var olduğunu biliyor iseniz kan şekerini kontrol altında tutmanız gerekmektedir. Bu durum hamileliğin neden olduğu şeker hastalığı ile bağlantılı değildir. Hamileliğe bağlı olarak meydana gelen diyabet rahatsızlığı genellikle 24. haftada ortaya çıkmaktadır.

3.    Hamileliği riske sokan 5 sebepten biri de ülkemizde ensık görülen rahatsızlıklar arasında yer alan tiroit bezinin az yada fazla çalışmasıdır. Tiroit bezinin hamilelik döneminde az çalışması demek anne adayının sağlığına bir zararı olmaz iken bebeğin gelişiminin tamamlanmamasına neden olur.

4.    Hamilelik döneminde alkol ve sigara kullanımı hem anne sağlığını, hem de bebek sağlığını riske sokmaktadır. Bu dönem içerisinde anne vücudu daha hassas ve daha korumasız bir durumda olduğu için alınan maddelerden dolayı iki kat zarar görmektedir. Bebeğiniz ise alkol ve sigaraya bağlı olarak gelişimde yavaşlama ve hormonsal rahatsızlıklar ile dünyaya gelmesine neden olur.

5.    Hamileliğinizi riske sokacak diğer önemli detay ise beslenme konusudur. Her zaman sağlıklı bir yaşantıya sahip olmak için sağlıklı beslenmemiz gerekir iken hamilelik döneminde sağlıklı beslenmek hem anne, hemde bebek için önemlidir. Anne karnındaki bebek gelişimi için tüm ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve antioksidanları annenin beslenmesinden sağlamaktadır. Bu yüzden sağlıklı ve düzenli bir beslenme periyotuna ayak uydurmalısınız.

Hamileliği Riske Sokan Sebepler Hamilelik Hamilelik Riskleri Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekilenler