Cinselliğe dair yanlış bilgilenme, kişilerde başta aşırı kaygı ve suçluluk duygusu olmak üzere pek çok yanlış bilişsel düşüncelerin ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Öyle ki işin içine toplum girince başaramama korkusu, eşi tatmin edememe vb. nedenler, başta erkekler olmak üzere bayanların da en büyük korkulu rüyalarından biri haline gelebiliyor.

Toplum tarafından oluşturulan cinsellikle ilgili tüm efsaneler de zamanla cinsel rollerin bayan ve erkeklerde yerleşmesine yardımcı oluyor. Çoğu toplumda bir mit haline gelen cinsellikle ilgili yanlış bilgilerin bireyleri kaygı ve özgüven eksikliği olmak üzere birçok farklı psikolojik rahatsızlığa sürüklediğini söylersek abartmış sayılmayız.

Cinselliğe dair olan tüm bilgilerin kültürden kültüre toplumdan topluma hatta ve hatta toplum içerisinde bile farklılık gösterdiğini söyleyebiliriz. Toplumun yanı sıra cinsellikle ilgili bilgiler, yaşa, yaşam felsefesine, kişinin aile yapısına ve eğitimine bağlı olarak da değişkenlik gösterebilmekte. 

Cinsel eğitimin olmadığı ülke ve toplumlarda yaşayan bireylerin kendini ve karşı cinsini yeterince tanımayan, takıntılı, özgüveni düşük ya da cinsellikte abartılı söylemler kullanmaktan hoşlanan bireylere dönüştüğünü söyleyebiliriz.

Bu abartılı söylemlerin, eksik bilgilerin ve yanlış cinsel tutumların da birçok cinsel işlev bozukluğunun arkasında yatan nedenler arasında yer aldığını söylemekte fayda var.

Gerçek erkek ya da gerçek kadın gibi toplum tarafından oluşturulan kavramların da bireyleri özgüvensizliğe ittiğini hatırlatmak gerek. Sağlıklı bir bilişsel yapılanma yani cinsel eğitim ile aslında bu mitleri ortadan kaldırmak ve bireylerin daha gerçekçi olmasını sağlamak mümkün olsa da ülkemizde henüz bu tür uygulamalar mevcut değil.

Sağlıklı ve doyumlu bir ilişkinin temeli ise bu cinsel mitlerden arınmaktan geçiyor.

İşte cinsel mit olmayı başarmış ancak gerçekle alakası olmayan doğru bilinen bazı yanlışlar:



1) Erkek daima cinsel ilişkiye hazırdır

1) Erkek daima cinsel ilişkiye hazırdır

Her daim cinselliği istemek zorunda olduğunu düşünen ve cinsel istek hissetmediğinde kendini suçlayan çoğu erkek, ilerleyen süreçte cinsel yaşamlarında erken boşalma vb. sorunlar ile karşılaşabiliyor.

Yani her erkek, her an cinsellik yaşamak isteyecek diye bir zorunluluk yok, diyebiliriz.

2) Cinsellik, sadece birleşimden ibarettir

2) Cinsellik, sadece birleşimden ibarettir

Maalesef ki ülkemizde çoğu erkek cinselliği sadece cinsel birleşimden ibaret görüyor. Oysaki cinselliğin olmazsa olmazları içerisinde ön sevişme yer alıyor. Güçlü ve eksiksiz bir ön sevişme, çiftlerin hem ruhsal hem de bedensel olarak daha çok tatmin olmasına ve zevk olmasına neden olmasına rağmen bu ayrıntı çoğu zaman atlanıyor.

3) Kadının seks teklifinde bulunması ahlaksızlıktır

3) Kadının seks teklifinde bulunması ahlaksızlıktır

Kadının cinsel ilişkiden haz alması, eşine cinsellik teklif etmesi; toplumumuz tarafından hala ahlaksızlık olarak nitelendiriliyor.

4) İyi bir sevişmenin olmazsa olması büyük ve sert bir penistir

4) İyi bir sevişmenin olmazsa olması büyük ve sert bir penistir

Bayanların orgazm olabilmesi için penis boyunun belirli bir uzunlukta olması yeterli iken, çoğu erkek büyük boy penisin daha çok zevk verdiğini düşünüyor. Oysaki penis boyutu, tek başına yeterli olmayabilir.

Cinsellikle ilgili toplumumuzda yerleşmiş birçok yanlış bilgin değiştirilmesinde erkeklerden daha çok kadınlara görev düştüğünü düşünüyor ve kadınlara aktif bir cinsel yaşamı tercih etmelerini tavsiye ediyoruz.

submit to reddit
Parodik İçerik Paylaşım Platformu

Bu İçeriğe Tepkini Göster! (En fazla 3)

Facebook Yorumları