Hamilelikte cinsel ilişkinin bebeğinizin sağlığı ya da sizin sağlığınız açısından zararlı olabileceğini düşünüyorsanız, normal bir hamilelik sürecinde cinsel ilişkinin herhangi bir olumsuz etkisi olmadığını bilmeniz gerekiyor.

Hamilelikte cinsel ilişkinin bebeğinizin sağlığı ya da sizin sağlığınız açısından zararlı olabileceğini düşünüyorsanız, normal bir hamilelik sürecinde cinsel ilişkinin herhangi bir olumsuz etkisi olmadığını bilmeniz gerekiyor. Çoğu kişinin düşüncesine göre bu dönemde cinsel ilişki yaşamak bir risk faktörü olarak görülse de aslında ortada korkulacak bir durumun olmadığını söyleyebiliriz.

Yine de birçok doktor tarafından verilen hamileliğin son haftasında cinsel ilişkinin bırakılması yönündeki tavsiyeleri dikkate alarak, hem kendinizin hem de bebeğinizin sağlığını garantileyebilirsiniz. 

Hamilelikte Cinsel İsteksizlik

Gebelik sırasında anne olmaya hazırlanan adayların ruh hallerindeki değişikliklere de bağlı olarak cinselliğe karşı isteksizlik hissetmeleri oldukça normaldir. Bu süreçte anne adayı kendini bitkin ya da yorgun hissedebilir, meme uçları aşırı duyarlılık gösterebilir ya da bulantılar yaşayabilir.

Hamileliği 3 farklı sürece ayıracak olursak, bulantıların yaşanmaya başladığı ilk evrede cinsel isteksizliğin daha yoğun olarak yaşandığını söyleyebiliriz.

Bitkinlik ve bulantının hafiflediği 2. evrede ise bayanlarda görülen cinsel isteksizlik biraz da olsa ortadan kalkar.

Ancak 3. evrenin başlamasıyla birlikte cinsel istek yeniden azalır çünkü bebek heyecanına kendini kaptıran anne adayı, başka hiçbir şey düşünemez olur.

Hamilelikte Cinsel İlişki Doğum Kasılmalarına Neden Olur Mu?

Belki de hamile bayanları cinsellik konusunda en çok tedirgin kılan soruların başında cinselliğin doğum kasılmasına neden olma özelliğinin olup olmadığı yer alıyor. 

Cinsel ilişki esnasında yaşanan orgazm kasılmaları ile doğum kasılmaları arasında herhangi bir bağlantı yoktur ve bayanların bu konuda şüpheye ve endişeye düşmeleri oldukça yersizdir.

Hamilelikte Cinsel İlişki Bebeğe Zarar Verebilir mi?

Cinsel ilişkinin de bebeğe zarar vereceği yönündeki endişe de oldukça gereksiz bir endişedir. Çünkü anne adayında yer alan uterus kasları, bebeği her şekilde koruyabilir. Amtiyotik yapı ile sarılan bebeğe herhangi bir enfeksiyonun bulaşma riski de söz konusu değildir. Cinsel ilişki esnasında da penis hiçbir şekilde bebek ile temas etmez.

Hamilelikte Cinsel İlişkinin Bırakılması Gereken Durumlar:

Normal bir hamilelikte cinsel ilişki bebeğe zarar vermese de bazı özel durumlarda hamile bayanların cinsel yaşamlarına ara vermesi gerekiyor.

Bu yüzden hamilelik süresince muayene almalı ve cinselliğin sizin için herhangi bir problem teşkil edip edemeyeceğini öğrenmelisiniz.

Daha önce düşük yapanların, daha önce erken doğum yapmış olanların da risk grubu içerisinde yer aldığını söyleyebiliriz.

Ayrıca cinsellik esnasında sebebi belli olmayan vajina kanamaları, sancı ve akıntılar da risk faktörleri içerisinde bulunuyor.

Amniyotik sıvının azalması, plasentanın aşağı düşerek servikse kadar gelmesi de en önemli risk etmenlerinden sayılabilir.

Çoğul hamilelik ve servikal yetersizlik durumunda da cinsel ilişkiden kesinlikle uzak durmalısınız.

Cinsel ilişkiden sonra kanama, akıntı, kasılma ya da acı hissettiğiniz durumlarda bu faktörleri kesinlikle dikkate almalı ve en kısa sürede doktorunuza danışmalısınız.

submit to reddit
Parodik İçerik Paylaşım Platformu

Bu İçeriğe Tepkini Göster! (En fazla 3)

Facebook Yorumları