Mat Ruj Kullanımı Neden Moda Oldu?

Herkesin kullanmaya bayıldığı o mat rujlar neden hayatımıza girdi? Kalıcılığını nasıl yakaladı?

Efsane Mat Rujlar

Neredeyse her rengi bulunan ve her bayanın çantasında da mutlaka olan mat rujlar, özellikle 2015 ve 2016 sezonlarında çok fazla kullanıldı. Yerli ve yabancı tüm Youtuber'lar makyaj videolarında bu rujları kullandı. Tanıtımlarını yaptılar ve çok sevdiklerini söylediler.  Mat ruj efsanesini ülkemize de ilk getiren markalardan MAC, bu konuda şeflik ünvanını göğüsledi. Fakat bir süre sonra uygun fiyatlı müdavimleri çıktı ve insanlar onları da denemek istedi. Daha sonra ise ünlü markalar mat rujlar arasındaki rağbetin farkına varınca kendi çaplarında mat ruj girişiminde bulundular. Çok da iyi yaptılar...

Sadece MAC değil, pek çok marka fiyatları dolayısı ile Türkiye'de biraz daha yüksek bir kesime hitap ediyor. MAC mağazasında mat rujların fiyatı 60 TL gibi bir rakamda satışa sunuluyor ve elbette ki bazı insanlar bir ruja 60 TL vermek istemiyor. Daha sonra ise uygun fiyatlı ama MAC kalitesinde ürün arayışında olan insanlar ortaya çıkıyor. Bu insanlara da MAC gibi büyük markaların müdavimleri hitap ediyor. Rujların kalitesini olabildiğince yüksek tutarak satış potansiyelini de yükseltmeye başlıyorlar. Tabii fiyatları da düşük tutuyorlar.

Peki, neden mat rujlar insanların bu kadar hoşuna gitti ve mat rujlar nasıl keşfedildi?

Mat rujların yaratıcısı olarak MAC markasını gösteriyoruz, fakat bilmediğimiz daha eski ve köklü ya da daha önceden keşfedilmiş bir marka varsa da affına sığınıyoruz. 

Ülke çapında büyük yankı uyandıran mat rujların MAC markasıyla tanındığı bir gerçek ve bunu yazının başında belirttik. Özellikle kırmızı mat rujlar sezonların en çok kullanılan rengi olarak seçilmiş durumda. Hatta rahatlıkla söylenebilir ki, 2016 yılının son aylarında da dahil mavi, siyah, sarı, yeşil gibi alışmaya çalıştığımız yeni mat renkteki rujları görmeye devam edeceğiz. Bu sayede çok tarz bayanlar tanıyacağız, belki güzelliklerine imreneceğiz. Ama bu uğurda kendini heba eden gençler olursa da onlar adına iyi temennilerde bulunacağız. Aynı şey herkeste aynı durmaz sonuçta, değil mi?

Son olarak bahsetmeye ihtiyaç duyduğum konulardan biri de; mat rujların hangi temadaki makyajlara yakıştığı, hangisine yakışmadığı ile alakalı olacak.

Kırmızı mat rujunuzu her makyaja uyarlamanız imkansız. Sıfır makyaj bir yüze de mat kırmızı ruj süremezsiniz. Peki nerede kullanacaksınız bu kırmızı mat ruju?

Cevabı aslında kendinde saklı... Özel davetlerde ve özel makyajlarda! Kırmızı mat rujların en çok yakıştığı yerler kesinlikle özel davetler ve gözlerin güzel bir makyajla ortaya çıkarılmış olduğu makyajlar. 

Diğer renkler ise, (özellikle mavi, sarı, yeşil, mavi gibi) daha çok tarzı farklı olan insanlar tarafından kullanılmalıdır. Ama kişiye şaşırtmacalı kombin uyumlarıyla çok trend ve farklı bir hava kattığı da inkar edilemez. Profesyonel birinden görüş almadan böyle sıra dışı ruj renklerini de kullanılmaz (bizce) önerilmez.

Kendinize iyi bakın!

ruj mat ruj kozmetik